Verzorgingshuis Westerhout

Westerhout

Zorgcirkel Westerhout ligt in het centrum van Alkmaar, in het fraaie Emmakwartier. Vlak bij de bruisende binnenstad en winkels in de nabije omgeving. Toch ook rustig gelegen aan het water van de Van Houtenkade. De fraaie vijver, het gezellige terras bij mooi weer, het uitstekende restaurant en de ruime appartementen maken het een populaire plek om te wonen. Wij bieden een scala aan mogelijkheden op het gebied van begeleiding, verzorging, verpleging en behandeling. Dat kunnen wij bieden bij cliënten thuis, maar het is ook mogelijk om in Westerhout te revalideren of te wonen.

​Westerhout heeft revalidatiezorg en is gespecialiseerd in de behandeling van specifieke en vaak complexe problemen. Wij bieden er specialistische zorg in een comfortabele omgeving. In Platanenhof kunnen mensen met dementie kleinschalig wonen. Hierbij is alles erop gericht om het wonen huiselijk en vertrouwd te laten zijn. Elzenhof en Kastanjehof bieden plaats aan mensen die verzorging en/of verpleging nodig hebben. Dit deel heeft een gezellig centraal binnenterras met daar omheen een kleine supermarkt, kledingboetiek, beauty- en kapsalon en een café/biljart. Westerhout biedt tevens diverse dagbeste​ding. 

Persoonsgericht
De wensen en gewoontes van onze cliënten staan centraal. Wij geven dit vorm door het bieden van persoonsgerichte zorg. Hierbij staat de mens en al zijn wensen en behoeftes centraal en niet in de eerste plaats de ziekte of aandoening. Om zo te kunnen werken, worden al onze medewerkers intensief geschoold en begeleid.

Zorg & Behandeling
Er zijn kamers met gespecialiseerde zorg & behandeling, en kamers met gespecialiseerde verpleeghuiszorg dementie voor zowel kleinschalig wonen als voor groepswonen. Daarnaast is er Geriatrische Revalidatiezorg, een ontmoetingscentrum, dagbehandeling en dagbesteding. Binnen de locatie is een specialist ouderengeneeskunde werkzaam, er is ergotherapie, fysiotherapie, logopedie, diëtiste, huisartsenzorg, psychologen, casemanagers en een wijkverpleegkundige. Ook is er een wond- en zwachtelpost waar experts wonden verzorgen en overmatig vocht in de benen (oedeem) van cliënten verhelpen. (Download de folder van de wond- en zwachtelpost.) 

Thuiszorg
Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Met Zorgcirkel thuiszorg kan dat. Wij werken met kleine teams en bieden ook huishoudelijke hulp. Via onze personenalarmering zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

Wonen & Huren
Westerhout biedt verschillende woonmogelijkheden afhankelijk van uw situatie. Ook bieden wij er revalidatie en diverse dagarrangementen. 

Elzenhof en Kastanjehof. De appartementen in Elzenhof en Kastanjehof beschikken over een pantry met een koelkast, een magnetron en eigen douche en toilet. U krijgt hier zorg zoals in een verzorgingshuis of verpleeghuis.

In Platanenhof wonen mensen met dementie in kleine groepen in een huiselijke omgeving. Ieder heeft een eigen zit-/slaapkamer. Wij stimuleren de bewoners zoveel mogelijk te doen wat zij nog kunnen, zoals huishoudelijke taken, boodschappen doen en koken. Zo bepalen zij zelf het ritme van de dag.

Revalidatiecentrum Alkmaar
Binnen Westerhout vindt u ook Revalidatiecentrum Alkmaar. Wij hebben speciale revalidatieprogramma’s voor na een heup- of knieoperatie of beroerte. Wij beschikken over moderne fitness- en oefenruimtes en een hydrotherapie bad. U verblijft in een ruim en comfortabel een-persoonsappartement of u maakt gebruik van onze dagbehandeling. Zorgcirkel revalideren & behandelen is gespecialiseerd in het behandelen van ouderen en werken nauw samen met het Noordwest ziekenhuis Alkmaar.
  
Voorzieningen
Westerhout heeft een eigen restaurant, 'De Refter'. Hier kunnen bewoners, bezoek, medewerkers en mense​n uit de wijk eten. Op ons Plein en Plaza vindt u café biljart ‘’t Hoekje’, een buurtsuper, kledingboetiek en schoonheidssalon. Verder een pedicure, kapper, terras, een open- en een besloten tuin, bibliotheek, tuin en er is zowel een fitnessruimte als een zwembad. Bovendien draaien er tal van clubs en verenigingen voor onze bewoners. Op de 1e etage is de Kapel, die wij ook gebruiken voor sociaal-culturele activiteiten.

Gezondheidscentrum
In de lange zijde van het hoofdgebouw is een gezondheidscentrum met daarin een apotheek, huisartsenpraktijk en enkele fysiotherapeuten. Dit centrum is geen onderdeel van Westerhout.